• https://www.facebook.com/gizmovet/?ref=pages_you_manage
  • https://www.instagram.com/?hl=tr

Süper Besin Yeşil Dudaklı Midye

Yeşil Dudaklı Midye

 

Perna canaliculus, Yeni Zelanda kıyılarında bulunan kabuklu bir deniz hayvanıdır. Kabuklarının etrafında ki yeşil kenarlar nedeniyle yeşil dudaklı midye olarak isimlendirilmiştir. Eklem, kemik ve cilt sağlığı açısından süper besin olarak kabul edilmektedir.

Kemik, eklem, bağ doku sorunu yaşayan hayvanlarda diyete eklenerek kullanılabilecek doğal bir takviye ve antioksidandır. İçeriğinde glukozamin ve kondroitine dönüşen glikozaminoglikan, sinir sistemi, iskelet kası, bağışıklık sistemi hücre fonksiyonlarında önemli rol oynayan araşidonik asit, omega 3 yağ asiti, B6, C ve E vitaminleri, bakır, çinko, selenyum, manganez bulunmaktadır. Yüksek protein, az yağ oranına sahip bu besin kaynağı kedi ve köpeklerde sağlıklı gelişim, dayanıklılığın artırılması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

*Osteoartritte iltihabı azaltır, ağrıyı hafifletir,

*Kıkırdakların onarımını sağlar,

*Kemiklerin güçlenmesini ve kırık kemiklerin iyileşmesini sağlar,

*Kolajen oluşumunu destekler,

*Bağ dokusunu, tendonları, sinoviyal sıvıyı destekler,

*Ağrılı ve sertleşmiş eklemleri rahatlatır, eklem esnekliğini destekler, korur,

*Deri ve tüy sağılığını destekler.

Son klinik çalışmalarda ise yeşil dudaklı midye ekstraktlarının bağırsak mikrobiyomunda prebiyotik aktiviteye yol açabileceği, prebiyotiklerin bağırsak mikrobiyomu ile olumlu şekilde etkileşime girmesi sonucu bağırsakla ilgili inflamatuar durumlar için yeni terapötik çözüm sağlayabileceği bildirilmiştir.*

Destek amaçlı kullanılabilecek bu ürünü doğal olarak elde edemiyorsanız ısı işlemi görmeden üretilmiş toz formlarını tercih edebilirsiniz. Dozajlar tercih ettiğiniz ürüne bağlı olarak değişecektir. Genel öneri normal dozlardan düşük başlanması, mümkünse yarım doz ile başlanması ve sonrasında önerilen doza ulaşılması yönündedir.

Ciddi olumsuz yan etkiler bildirilmemiş olsa da deniz ürünlerine alerjisi olan, hamile ya da süt veren (çalışma yetersizliği nedeniyle) ve böbrek hastalığı olan (yüksek protein ve mineral oranları böbreğe ekstra yük getirme potansiyeli taşıdığından) hayvanlarda kullanılmamalıdır.

Doğru teşhis ve evcil hayvanınızın bireysel tedavi planı için daima veteriner hekiminize danışın. 

*PMCID: PMC5532649 / PMID: 28665349

Dr. Müjgan ÇEVİK AKSAY
Uzman Veteriner Hekim