• https://www.facebook.com/gizmovet/?ref=pages_you_manage
  • https://www.instagram.com/?hl=tr

Sıkça Sorulan Sorular    05.02.2024

Muayene ve aşı fiyatlarınız nedir?
Muayenehanemizde İstanbul Veteriner Hekimler Odası fiyat listesi geçerlidir.
2024 yılı rakamlarından bazıları;

Kedi-Köpek Muayene 870 TL
Kedi ve köpek karma aşılarının her biri 900 TL
Kuduz aşıları 710 TL
İç paraziterler (ilaç seçimi, kilo vb sebeplere bağlı) 200 TL-950 TL
Dış paraziterler (ilaç seçimi, kilo vb sebeplere bağlı) 450 TL-950 TL
Dişi kedi kısırlaştırma (ırk, yaş, kilo, sağlık durumuna bağlı) 5000 TL-7500 TL
Erkek kedi kısırlaştırma (ırk, yaş, kilo, sağlık durumuna bağlı) 3250 TL-5250 TL
Dişi köpek kısırlaştırma (ırk, yaş, kilo, sağlık durumuna bağlı) 6000 TL-12500 TL
Erkek köpek kısırlaştırma (ırk, yaş, kilo, sağlık durumuna bağlı) 4250 TL-10000 TL
Dijital röntgen 990 TL
Hemogram (Genel kan sayımı) 900 TL
Tırnak kesme 150 TL


Çip nedir? Çip uygulama ücreti ne kadardır?
Hayvanların deri altlarına yerleştirilen, pirinç tanesi kadar büyüklükte, aşı gibi kolayca uygulanan, hayvanın kimliklendirilmesini sağlayan ve kime ait olduğunu gösteren mikroçiplerdir. Bu çiplerin GPS özelliği bulunmamaktadır, sadece TC kimlik numarası gibi bir numaralandırma sağlamaktadır. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle kedi, köpek ve gelincik sahiplerine, besledikleri hayvanlar için pasaport ve mikroçip takma zorunluluğu getirildi.

Kliniğimizde mikroçip kontrolü ve 0-6 ay arası yavrulara mikroçip uygulama, pasaport ile kimliklendirilme, kayıt işlemleri yapılmaktadır. Mikroçip uygulama ve sisteme kayıt işlemleri için 900 TL ücret alınmaktadır.

Altı aylıktan büyük hayvanlara mikroçip takılması ve kayıt işlemleri Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılabilmektedir.

Kış aylarında pire-kene damlası yaptırmak gerekli mi?
Pireler her mevsim canlı kalabildiğinden ve dışarı çıkmasalar bile pire yumurtalarını kıyafet veya ayakkabılarımızla onlara taşıyabildiğimizden yapılmasını öneririz.

Kısırlaştırmak kedimde idrar yolu taşı yapar mı? 
İdrar yolu ya da böbrek taşları genetiğinde var ise yanlış beslenmenin de tetiklemesi ile özellikle erkek kedilerde yoğun olarak görülmektedir. Kısırlaştırma metabolizmanın yavaşlamasına sebep olur. Yavaşlayan metabolizma beslenmenin de etkisi ile taş oluşum riskini arttıracaktır. Kısırlaştırma direk olarak vücutta taş oluşumuna sebep olmaz. Ancak uygun beslenme düzeni ile kısırlaştırılma yapılsa da yapılmasa da taş oluşum ihtimali azaltılabilir. 

Kısırlaştırma köpeğimin kilo almasına sebep olur mu?
Kısırlaştırma sonrası çiftleşme isteği ile yapılan hareketlilik azalacak, metabolizma yavaşlayacaktır. Uygun beslenme ve egzersiz imkanı sağlanmaz ise maalesef kısırlaştırma sonrası obezite söz konusu olabilmektedir.

Bütün aşıları yaptırmak zorunda mıyız? Sadece gerekli olanları yaptırsak?
Gerekli ya da gereksiz aşı diye bir şey yoktur. Aşılar tehlikeli olabilecek bakteri ve viruslara karşı vücudu hazırlamak üzere hazırlanmış biyolojik maddelerdir. Her bireyin yaşam koşullarına, genel durumuna ve bulunduğu bölgedeki hastalıkların yaygınlık derecesine bakılarak hekim tarafından bireye özel aşı programı oluşturulur. Bunun yanında kuduz aşısını yaptırmak yasal zorunluluktur.

Kedim/Köpeğim çok tüy döküyor, neden?
Tüy dökümü mevsimsel, deri problemi, yanlış/eksik beslenme, iç organ hastalıkları, stres, kızgınlık döneminde olma gibi pek çok sebebe bağlı olarak görülmektedir. Sebep bulunduğunda tüy dökümü sorun olmayacaktır.

Köpeğimi ne sıklıkta yıkamalıyım? Bebek şampuanı kullanabilir miyim?
Köpeklerde ayda birden önce banyo yaptırılmasını önermiyoruz. Ancak yeni nesil deri altı yağ tabakasını azaltmadığı kabul edilen bitkisel şampuanlarla haftada bir de yıkayabilirsiniz.

İnsan deri pH'ı ile hayvanlarınki farklıdır. Köpeklerde ırk, cinsiyet ve iklime bağlı olarak deri pH'ı 5.5 ila 7.5 arasında değişmektedir. İnsanlarda ise deri pH'ı 5.2-6.2 arasındadır. Uygun pH'lı şampuan kullanılmaması deride tahrişe, deri direncinin kırılmasına ve bağışıklığın zayıflamasına neden olmaktadır. Bu nedenle uygun pH'lı (genellikle pH 6.5-7) şampuanlar kullanılmasını öneriyoruz.

Arap sabunu pH'ı 9.5-10, bebek şampuanı pH'ı 5.5 olduğundan kullanılmamamalıdır.

Kedime/Köpeğime insan ilaçlarını verebilir miyim?
Veteriner Hekim önerisi olmadan kesinlikle vermemelisiniz. Çünkü beşeri ilaçlar insan metabolizmasına göre formül ve doze edilmiştir. Ayrıca bazı ilaçlar hayvanlarda zehir etkisi yapabilmektedir.