• https://www.facebook.com/gizmovet/?ref=pages_you_manage
  • https://www.instagram.com/?hl=tr

Kulak Bakımı ve Temizliği

  


Kedi ve köpeklerde mevsim geçişlerinde kulak enfeksiyonları sıklıkla karşılaştığımız durumlardır. Düzenli olarak kulak solüsyonları ile temizlemek ve dışarıya gidip geldikten sonra yabancı cisim kontrolü yapmak kulak hastalıklarının önlenmesinde önemli adımlardır. 



                      


Kulak temizliği nasıl yapılmalı?

Sağlıklı bir hayvanda haftada bir bakım yapmanız yeterlidir. Hastalık hallerinde veteriner hekiminiz sevimli dostumuzun rahatsızlığına bağlı olarak uygulama sıklığı belirleyecektir.

Rutin temizlik aşamaları;

1. Onlara uygun bir kulak temizleme solüsyonu kulak iç yüzüne damlatılır (Damlaları direk kulak deliği içine akıtmayın, deliğe yakın kulak kepçesi iç yüzüne damlatın oradan kulak içine aksın).

2. Solüsyonu her iki kulağa da damlattıktan sonra kulaklara hafifçe masaj yapın.

3. Dostumuzu rahat bırakın, kafasını sallasın ve kulak dibinde birikmiş kirlerin kepçeye atılmasını sağlasın.

4. Dostumuzun kafa sallamaları azaldığında ya da bittiğinde (uygulamadan yaklaşık 5 dakika sonra) bir parça pamukla kulak kepçesinin iç yüzünü silin. Her kulak için ayrı pamuk kullanın. Kulak çöpü ile kulak kepçesi içindeki kıvrımların arasını temizleyebilirsiniz ancak kulak deliği içine müdahale etmeyin. Kulak deliği içine müdahale veteriner hekiminiz tarafından yapılmalıdır. Yanlış müdahaleniz hem dostumuzun canını yakacak hem de kulak zarına zarar verecektir.

Sağlıklı günler.